Back to All Events

Business av samfunnsansvar – workshop i forretningsmodell

  • OddWorks (Pirbadet) 12 Havnegata Trondheim, Sør-Trøndelag, 7010 Norway (map)

På BMUGTrondheim skal vi lage business av samfunnsansvar / sosialt entreprenørskap.

At the Business Model User Group -BMUG.no meeting in Trondheim we are going to help the winners of trondheim.StartupWeekend.org create a business model. A profitable business model that enables them to make money by doing good.

One of the greatest entrepreneurs in our time, Richard Branson, says “In a nutshell, I mean that by doing good – doing the right thing – businesses will prosper. Doing the right thing can be profitable”

Samfunnsansvar og business
Det skal vi få til på BMUGTrondheim 5.0 – Vi skal lage business ut av sosialt entreprenørskap

Case of the evening «Velg bedre»
Som case har vi «Velg bedre» [twitter.com/LittBedre], vinnerne av Startupweekend i Trondheim 2012.

«Velg bedre» er en interaktiv plattform som gjør det enklere for forbrukere å finne selskaper som jobber for en bedre verden og produkter eller tjenester som er et bedre alternativ i et bærekraftig/rettferdig perspektiv. Arenaen gjør det også lettere for organisasjoner og produsenter å formidle sitt budskap og produkt til de rette menneskene. Hver gang du bruker penger stemmer du på verden du ønsker å bo i. Vi viser deg hva som ligger bak dette, og gir deg lyst til å velge rett! Vit litt – velg bedre.

«Velg bedre» vant Startupweekend i Trondheim. Under jury-panelets interne diskusjon kom det fram til at de hadde tro på at dere har godt potensiale for funding, da hovedsaklig fra organisasjoner og selskaper som ønsker å fremme tiltak for en bærekraftig framtid.

Bente Syversen gir oss innføring i Business Model Generation
Som innleder til forettningsmodellering med Business Model generation har vi vært heldige å få Bente Syversen. Bente jobber som strategisk rådgiver design i Innovasjon Norge Sør- og Nord-Trøndelag. Hun er en del av superbrukerteamet i Innovasjon Norge, som i år har tatt i bruk Osterwalders forretningsmodell som viktig verktøy i kundedialogen.

For hvem
Hvis du brenner for innovasjon og entreprenørskap, men samtidig er bekymret over det globale konsumbildet ønsker vi nettopp deg til å være med å bryne seg på utfordringer og muligheter knyttet til Velgbedres framtid. Ikke bare får du utfordret dine egenskaper og mer erfaring, men du treffer andre likesinnede som også føler seg i stand til å gå inn i denne utfordringen.

Er du dyktig på å se forretningsmuligheter – Vi trenger vi deg!
Er du dyktig på teknologi og lurer på hvordan du kan benytte din kunnskap på noe som betyr noe – Vi trenger deg!
Lurer du selv på hvordan du skal tjene penger på din ide – Kom å lær forretningsmodellering med metoden Business Model Generation og hvordan den kan benyttes på sosialt entreprenørskap.
Vi skal leke og lære forretningsmodellering. Ha det sosialt, møte nye og gamle kjennte, utveksle erfaringer. Kort sagt dele.

De som er med i BMUG.no er konsulenter, studenter, grundere, personer som jobber med forretningsutvikling internt i egen bedrift. Alle med en interesse av å skape noe.

Det er gøy og engasjerende å være med. Se [bilder] fra tidligere møter

snorre_canvas

“Medlemskap i BMUG koster ingen penger, men vi forventer at du deler din kunnskap.”